Forside · Debatforum · Nyhedsarkiv · Presse · VSBTK på Facebook Maj 24 2024 14:22:40
Begivenheder
MaTiOnToFr
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Næste 30 dage
- 5.6.Grundlovsdag

Navigation
Kontakt information
Medlemmer
UdmeldelseKontingentsatser
Ungdomsafdelingen
Nye ungdomsspillereTerminsliste (stævner)Forældreguiden (DBTU)TurneringsholdPointstævner
Om klubben
Elitedivisionen, damerKlubbens holdÆresmedlemmerStævneresultaterVedtægter
Statistik
Links
Ratingliste - VirumBordtennisportalen
Historie
De første 60 årGammelt forumLars Hauths guldkorn
Downloads
Holdskemaer
Søg
Debatemner
Nyeste emne
Virum 6 - Furesø 2 ...
Topkamp i Drengedivi...
Mit andet Træningspas
Over stok og (kæmpe)...
YDr Øst - Løber Dren...
Mest aktive emner
Virum6 - Helsingør [19]
Bedstemor med slag i [13]
"Nødsignal fra Bl... [13]
1 time og 49 minu... [12]
Reflektioner fra ... [12]
Fra Foto-album
Endelig fandt Sus Holger
ØM 2007
IHI Cup

IHI Cup lørdag den 30. juli 2005 kl. 15.00 i KB-hallen


Set fra venstre: Formand for Virum Sorgenfri bordtennisklub, Flemming Vollertzen, 2. præmievinder Vladimir Samsonov, Vinder af IHI Cup Timo Boll, Marketingchef i IHI, Hanne Bomholt-Jacobsen. Billede er hentet fra IHI's hjemmeside.

26. oktober 2005
Videoclip Boll-Maze

Klik her

Læs alt om IHI Cup på turneringens officielle hjemmeside her
Læs mere om Super Circuit serien her

22. august 2005
IHI Cup blev en succes

Af Peter Fredberg

Hvad gør vi nu?

Spørgsmålet hang i luften, da Virum-Sorgenfri Bordtennisklubs samarbejde med Danske Bank sluttede efter 24 år og 21 succesrige Pondus Cup/Danske Bank Cup-turneringer. Først i Virum-Hallen, derefter i KB-Hallen og fra 1996 i Cirkusbygningen.
Danske Bank spændte i en lille menneskealder det økonomiske sikkerhedsnet ud under den sjællandske klubs ambitiøse satsning, men alt har sin tid. Helt uventet kom det ikke, da Pondus-eventyret sluttede.

Virum-Sorgenfris overvejelser resulterede i en kontakt til den japanske Kenshoen-gruppe, som ejer Super Circuit, en Grand Prix-turnering med de største pengepræmier i bordtennissportens historie.
Chefen for Kenshoen, et milliardforetagende, der producerer kimonoer, Atsunao Yakawa, er tidligere bordtennisspiller og så fascineret af verdens hurtigste spil, at han i taknemmelighedsgæld årligt ofrer et ukendt antal millioner kroner på sportens alter.

Når det lykkedes at få Super Circuit til at lægge vejen omkring KB-Hallen, er det ikke mindst Matthew Syeds fortjeneste. Han er ansvarlig for turneringerne uden for Japan og Kina og arrangerede selv de to første afdelinger i Europa i London.
Matthew Syed, engang Europas bedste defensivspiller, henrykkede i årene 1999-2004 publikum i Cirkusbygningen med sit artistiske spil og sine bravurnumre, og sympatien blev gengældt. "Pondus Cup var i mine og andre spilleres øjne verdens bedste invitationsturnering. For mig var det årets højdepunkt at komme til København. Det var ikke svært at få grønt lys fra Mr. Yakawa til at spille Super Circuit i Danmark," siger den engelske showmand.

Efter ombygningen af Cirkusbygningen til eksklusiv restaurant med international underholdning skulle Virum-Sorgenfri Bordtennisklub finde nye græsgange. En tilbagevenden til den traditionsrige og atmosfærefyldte arena på Peter Bangs Vej lå lige til højrebenet. Samtidig indgik klubben kompagniskab med f.reklame, som i mere end 30 år har været et af Danmarks førende firmaer inden for sport, marketing og events og er rådgiver for en lang række idrætsstjerner, bl.a. Michael Maze.
International Health Insurance danmark a/s (IHI) blev hoved- og titelsponsor og samtidig personlig sponsor for Maze.

Hvordan gik IHI Cup så? Kommer Super Circuit til byen igen?
For Virum-Sorgenfri Bordtennisklub og f.reklame var målet ikke blot at give publikum i KB-Hallen en unik oplevelse i selskab med ti af verdens største stjerner. Man ville gøre Super Circuit (IHI Cup) til en årlig tilbagevendende begivenhed. Afgørende for turneringens skæbne var, hvordan japanerne og Matthew Syed oplevede lørdag 30. juli i KB-Hallen og samarbejdet med de danske arrangører.
Meldingen fra Ikuya Sekine, general manager for Super Circuit, som var i København, hvor han fulgte de afsluttende forberedelser til turneringen og overværede stævnet, var positiv. "IHI Cup levede op til alle vore forventninger. Et professionelt arrangement i en charmerende og flot ramme og med bordtennis på højeste niveau. Vi kommer med glæde tilbage," sagde han.
Flemming Vollertzen, formand for Virum-Sorgenfri Bordtennisklub, er klar til at tage udfordringen op. "Selv om vi har arrangeret internationale turneringer siden 1980, er det her det største, vi har kastet os ud i. Vi har haft et forbilledligt samarbejde med Mads og Ole Frederiksen fra f.reklame og glæder os til fortsættelsen," siger han.

TV3/Viasat Sport transmitterede det næsten syv timer lange stævne live, DR1 sendte en time om søndagen, og i bl.a. Japan, Kina, Indien, Australien og Rusland kunne man følge Timo Bolls vej mod sejren.
Verdensranglistens nr. 3 slog i et brag af en finale Europamesteren Vladimir Samsonov 3-2 efter i semifinalen at have elimineret publikumsfavoritten Michael Maze 3-1. Det danske håb havde chancen, men smed en 6-1 føring væk i fjerde sæt. Maze vandt i kvarten det nordiske kongemøde mod Jan-Ove Waldner i fem sæt, mens Finn Tugwell i ottendedelen eliminerede Zoran Primorac 3-2. I kvarten var den olympiske guldvinder, Ryu Seung Min, dog for stor en mundfuld for Tugwell. Den koreanske tsunami med verdens hurtigste forhånd vandt i tre sæt.

Timo Boll scorede 70.000 af præmiesummen på 175.000 US Dollar. For sin semifinale fik Michael Maze 20.000 US Dollar. Karrierens største dagløn. Sæsonens overall-vinder af Super Circuit er garanteret én million US Dollar (ca. 6,2 mio. kr.).

Inden aftenens finalestævne var der ét minuts stilhed for en af de mest elskede spillere i Pondus Cup, Andrzej Grubba, som døde af kræft to uger inden IHI Cup. Den polske stjerne deltog i syv turneringer i KB-Hallen i årene 1984-91. Han var i fire finaler og vandt i 1984 og 1985.
To tidligere verdensmestre, Jörgen Persson og Steffen Fetzner, deltog i Grubbas begravelse i Sopot uden for Gdansk. De var også i KB-Hallen sammen med en tredje eks-verdensmester, legendariske Kjell Johansson.

Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være medlem for at kunne vurdere en tekst.

Log ind eller meld dig til.

Teksten er ikke vurderet.
Indlogning
Brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Få tilsendt et nyt ved at klikke her.
Sponsor

Vores sponsorer

Støt dem de støtter os!

Inviso
AXTab
Replikboks
Du er nødt til at logge på for at skrive en replik.

Daddy
12/11/2016 16:13
Ok - jeg giver mig! Er slet ikke på Facebook, så jeg kender ikke aktiviteten dér.

Vendelbo
07/11/2016 18:18
Ja al forandring er svær Peter. Men hvis du mener der var aktiv deltagelse så husker du ikke så godt. I øvrigt kan aktiviteten jo være på klubbens Facebook side. Denne side er håbløst forældet !

Daddy
30/10/2016 19:52
Jeg syntes nu bedre om den gamle Henrik! Den giver meget mere aktiv deltagelse blandt medlemmerne. Men nu er jeg så ikke medlem mere - i VSBTK. Håber ikke klubben har betalt for den nye hjemmeside.

Vendelbo
05/10/2016 23:13
OBS OBS OBS Klubben har fået ny hjemmeside.... SE www.VIRUMBTK.dk

stig
09/11/2015 14:54
STORMESTER KLASSE at vi har hallen til tre Divisions hold på Søndag.Jeg tar teater kikkerten med så jeg kan se "krøllet"

Boenne
06/07/2015 12:38
Tillykke til Vendse med det flotte resultat I de unge rækker :-)

Thomas
22/06/2015 20:14
Tillykke Kokos 50 år smiley 10 år som kasserer og 411 DT kampe !

Thomas
11/06/2015 10:40
Tillykke Merete smiley

Thomas
06/05/2015 16:25
DT statistikken er opdateret - tak Volle. Der er flere jubilæer på vej smiley

David
17/04/2015 12:59
Se livestreaming fra Frankrig på http://www.openfrancett.c
om/fr/medias/live/ Peters hold spiller 15.30 mod Italien.


Replikarkiv
Copyright © 2005